Pagina's

dinsdag 13 april 2010

Eerlijk over alles...

"Goed voor de fondswerving", riep ik meteen toen ik de hal van de societeit van NSLeeuwarden vol met drank zag staan. Een grap natuurlijk. Maar in het kader van Lucas 8:17 (NBV) hierbij alvast een voorproefje van wat we misschien liever geheim houden...
Want niets dat verborgen is blijft geheim; alles wat verborgen is zal bekend worden en aan het licht komen.


Hopelijk kan deze voorraad een tijd lang mee!

Maandagavond had ik een heel gesprek met twee kringleiders over vergeving. Vanmorgen kwam ik dit tegen. Vanmiddag weer 'de diepte in'. De kratten laten we nog even staan!

woensdag 7 april 2010

Vragen zijn meer waard dan antwoorden...

...maar op dit moment zijn het er wel veel te gelijk, voor me! Graag had ik al helemaal concreet gehad hoe het er uit gaat zien wat betreft mijn stafwerk voor Navigators, de komende jaren. Dat kan ik nog niet doen want ik ben nog in overleg met NSV over wat zij graag willen, wat nodig is en wat bij mij past. Nog een aantal vragen open dus.

Boeiend hoe ik nu de zin in de titel, één van mijn veel gebruikte uitspraken van het afgelopen jaar als het ware 'teruggekaatst' krijg. Want er komen dus veel vragen op me af: over (staf)werk, toekomst, in voorbereiding op de bruiloft, over het zoeken en vinden van leiders voor komend seizoen...

Toch geloof ik dat het héél goed is om vragen zorgvuldig te stellen. Vooral die vragen die er toch leven: 'wie ben ik en wat past bij mij?', 'wat maakt dat ik bang ben om...?', en 'wat geloof ik dat God belangrijk vindt?' De antwoorden zijn zeker niet simpel, en ook niet altijd duidelijk. Maar juist door het stellen van de vraag kom ik erachter hoe zinvol het proces is van vragen stellen, bidden, zoeken, kloppen. Het is veel actiever dan 'het antwoord weten'. Het zet me in beweging en helpt me om te zien hoezeer ik God nodig heb.



'Vragen stellen' - volgens mij is dat ook de kern van StudentAlpha. Gaaf dat we dit nu toch met zo'n mooi team kunnen aanbieden in zowel Zwolle (start vandaag!) en Leeuwarden, en er als kringen bij betrokken zijn door te koken en af te wassen en te bidden (ja toch?!). Ik heb erg genoten van de voorbereiding met de teams, en in het eerste praatje in Leeuwarden ging ik in op wat je doet met de vragen die je hebt. Durf je ze te stellen? Geef je uit gewoonte maar de antwoorden die je je ouders ook hebt zien geven? Of zie je hoe Jezus, die de Waarheid IS, je vragen ontvangt en vervult? Misschien niet met het antwoord dat je zo graag wilt 'vasthouden'... Maar Hij geeft zichzelf als antwoord op je vraag.

Mat 7: (NBV)
7 Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. 8 Want ieder die vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan.