Pagina's

woensdag 19 januari 2011

Family Matters


-is de titel van mijn favoriete NCRV-serie (nee, voor mij geen BZV) die helaas nu geschrapt is vanwege de reputatie van Keith Bakker, die gezinnen begeleidt naar manieren om zich weer met elkaar te verbinden.

-is het thema van het komende Focusweekend; met 1000 studenten samen ben ik van vrijdagavond tot zondagmiddag in de Achterhoek om God te zoeken. Door maaltijden, toespraken, aanbidding, seminars, gebed en andere ontmoetingen heen.

-is wat ik merk in mijn omgang met jonge mensen, in mijn beide werkomgevingen. Verhalen van iemand wiens ouders binnenkort gaan scheiden of net gescheiden zijn, grijpen me aan! En dat is dan een heel 'zichtbare' manier waarin duidelijk wordt hoeveel impact een familieleven heeft. Natuurlijk is het niet makkelijker in gezinnen waar conflicten in stilte onopgelost blijven...

-is wat ik zie bij mezelf! Wat heeft m'n gezin van herkomst veel invloed (gehad en nog) op wie ik tot nu toe geworden ben... Echt gave principes en lessen die ik meegekregen heb. En echt veel pijn die ik bij me draag door de minder mooie woorden, of de erkenning die ik juist gemist heb.

-God doet een uitnodiging om Hem als Vader toe te laten in onze harten. En zo bij zijn enorme gezin te horen. Door Jezus Christus! Hij ís rechtvaardig:
Hieraan is te zien wie kinderen van God en wie kinderen van de duivel zijn: wie niet rechtvaardig leeft, komt niet uit God voort. Hetzelfde geldt voor wie zijn broeder of zuster niet liefheeft.
1 Johannes 3:10 (NBV)

Familie matters for everyone! En je hebt het voor het kiezen...


P.S. voor wie toch al graag bidt: voor komend weekend graag o.a. vragen:
*Dat de Vader aanbeden en geëerd zal
worden door de levens van de studenten.
*Dat het weekend zal bijdragen aan
verzoening tussen de generaties.
*Dat veel studenten genezing en bemoediging
zullen vinden bij Gods Vaderhart.


@Elsa (en wie verder benieuwd is)
Ik kan zelf niet op deze berichten reageren in het venster, vandaar even zo.
Bedankt voor je reactie! Het was een gaaf weekend, met als hoogtepunten voor mij een goed gesprek met een vriend, bidden over en met mooie verlangens, collecte voor IFES en ontmoetingen met studenten uit Leeuwarden. De inhoud heeft mensen wisselend aangesproken.

maandag 10 januari 2011

"Met Facebook ben je..."

"...verbonden en deel je alles met iedereen in je leven."

De slogan van de sociale netwerksite waar een half miljoen mensen een profiel hebben. Vandaag was ik er getuige van hoe twee van hen zich heel bewust onttrokken aan dit 'gebeuren'. Een beslissing waarvoor ik respect heb! We hadden er een gesprekje over. Zij keken toch alleen maar zo nu en dan op de website, zonder er zelf iets op te zetten. "Ik maakte een profiel aan om in contact te komen met een oud-klasgenoot die nu in Denemarken woont. Toen vonden mensen me en iedereen die me kent wilde ineens vrienden worden." En "het is toch vreemd dat ik hier nu zit, maar bang ben om iets te missen van wat er verder gebeurt. Daarom ga ik achteraf kijken. Alsof het niet genoeg is om te LEVEN op de plek WAAR IK BEN?"

Wel tig keer heb ik het afgelopen jaar overwogen om me uit te schrijven van Facebook. Waarom niet? Zeker, die angst om iets te missen speelt mee. Toch zijn er ook positieve redenen om erbij te blijven:
-een platform voor gedachten, belevenissen;
-contacten met (jonge) mensen die ik anders niet meer snel tegenkom;
-het ontdekken van gezamenlijke connecties.

Zwart-Wit goed of slecht is ook dit medium in zichzelf niet, denk ik. Opnieuw wil ik kiezen voor een manier van omgang mét iets, in plaats van een opstelling vóór of tegenover...

"Heer, help me om mijn oog zuiver te houden, in hoe ik naar al die foto's kijk (die een steeds prominenter plek op de site hebben gekregen).

Vader, dank U voor zoveel mooie mensen die ik heb leren kennen. Wie geeft U me speciaal om een intieme persoonlijke band mee te hebben? Om echt tijd mee door te brengen? Van wie mag ik leren? Aan wie zal ik mijn hart steeds meer laten zien? Met wie VERBINDT U MIJ werkelijk, in geest en in waarheid? Dank U wel!"

Een zinnetje schiet me te binnen, het zal van een spreker/schrijver komen: "Je wordt wat je aanbidt." En dit aanbidden, eren, heeft denk ik vooral te maken met waar je naar kijkt, en hoe. 'Zalig wie zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien', belooft Jezus.